Ezért döntenek olyan sokan a tengerparti esküvő mellett

Manapság egyre többen döntenek az úgynevezett akkor legyen „esküvő külföldön” mellett a hagyományos nagyszabású, hivatalos esküvővel és lakodalommal szemben. Málta népszerű esküvői helyszínnek számít azok körében, akiknek tengerparti esküvő is a vágya, hiszen az ország gyönyörű tájakat, sok-sok látnivalót és kiváló ellátást kínál az idelátogatóknak. Cikkünkben az esküvőről, illetve Máltáról is megosztunk néhány hasznos tudnivalót.

Miért vonz sokakat a külföldi esküvő?

Tengerparti esküvő Pandula Judit vezetésével

Egyedi

Képzeld el, milyen érzés lehet egy gyönyörű sziklás vagy homokos tengerparton állva kimondani a boldogító igent, miközben a lemenő nap fénye mindent gyönyörű narancssárgába burkol! Vagy egy egzotikus vidéken, ahol lebilincselő, új környezet vesz körbe, ami megannyi titkot rejteget még számodra.

A hagyományos esküvő szépségét és meghittségét kevés dolog múlhatja felül; sokan viszont merész, új impulzusokra vágynak, így a külföldi esküvő mellett döntenek. Gondolj bele, hogy mennyi örök életre szóló emléket gyűjthetsz össze, és hány izgalmas történet születik majd, amit megoszthatsz ismerőseiddel, barátaiddal, családoddal!

…majd gyermekeiddel, unokáiddal is 😉

A külföldi esküvő leegyszerűsíti a helyzetet

A hagyományos esküvő szervezési és előkészítési folyamata igazi maratoni futássá válhat, rengeteg idegeskedéssel, fárasztó egyeztetésekkel és illúzióromboló pénzügyi tervezéssel. 

Ha viszont külföldi helyszín mellett döntesz, némileg egyszerűbbé válhat a dolgod, hiszen jóval kisebb lagzival és kevesebb vendéggel kell számolnod. A lagzi miatt kevesebb tényezővel kell számolnod, jóval gördülékenyebben és egyszerűbben összeállhat a terv. Persze az utazás kapcsán is sok szervezés vár rád, viszont még így is több időtök marad egymásra pároddal. Hiszen a Nagy Nap rólatok szól!

Meghitt légkör

A kisebb szertartás persze nem csak az egyszerűsége miatt előnyös, hanem azért is, mert sokkal meghittebb légkört teremthetsz vele. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a kisebb esküvők mellett, hogy szűk családi körben és a legközelebbi barátok társaságában mondják ki a boldogító igent. Mélyebb, emlékezetesebb élményt ad, amelyre életed végéig mosolyogva gondolhatsz vissza.

Új élmények 

A külföldi esküvő további előnye az is, hogy a szertartást gyakorlatilag összekötheted magával a nászúttal is. Hiszen a romantika és a szenvedély tüzét a változatosság, a közösen átélt új élmények és az ismeretlen megismerésének izgalma egyre tovább élteti!

Ráadásul nem csak nektek, hanem a vendégeknek is újdonságot adhat egy ilyen helyszín. A hagyományos esküvők rutinszerű gyakorlatából ők is kiléphetnek, és hozzátok hasonlóan megismerkedhetnek egy új kultúrával, új ízekbe kóstolhatnak bele és új embereket ismerhetnek meg. 

Egybekötheted a nászúttal is

Ha pedig gyakorlatiasabb oldalról szemléled a dolgokat, akkor is találhatsz érveket a külföldi esküvő mellett. Az utazás, a külföldi szertartás és a vendégek költségei természetesen nem lesznek olcsók, azonban az utóbbi időben már hazánkban is sokba kerül egy nagyobb lagzit megszervezni. A helyszín, az autó és egyéb bérleti díjak, a catering szolgáltatás, az esküvőszervező, a személyzet és a további költségek hamar összeadódnak. 

Egy jó külföldi helyszín esetében viszont a kisebb szertartáson rengeteget spórolhatsz, amit aztán egy programokban és emlékszerző pillanatokban gazdagabb nászútra is költhetsz.

A külföldi esküvő jogi háttere

A külföldi esküvő általában “szimbolikus esküvő”. Ez azt jelenti, hogy a polgári esküvő Magyarországon történik meg, míg a fogadalom megerősítő szertartás a választott külföldi helyszínen.

Erre logisztikai és anyagi okokból van szükség, hiszen a jogi szertartás megszervezése gyakran időigényes, és általában nem is éppen olcsó. A hazai jogszabályok értelmében a szertartásvezető bárhol és bármikor megtarthatja ezt a fogadalom megerősítő szertartást, megkapva a házassági anyakönyvi kivonatot is.

Mikor dönts a tengerparti esküvő mellett?

Ha intimitásra vágysz…

A végtelen tenger és a fehér homokos tengerpart, évezredek óta ihletet ad az embereknek, a víz pedig már ősi mítoszainkban is az életet szimbolizálta. Lehetne ennél illőbb helyet találni arra, hogy kimond a sorsfordító igent? A szűk körű tengerparti esküvő megadja azt a személyességet, meghittséget, amit érdemelsz egy ilyen csodás pillanatban.

Ha nyugalomra és egyensúlyra vágysz

Ha úgy döntesz, hogy otthon akarod hagyni a formaságokat, a tengerparti esküvő tökéletes választás lesz. Ideális helyszín azok számára, akik kerülik a feszültséget és inkább nyugalomra vágynak. A helyszín sajátosságai miatt ígyis-úgyis lazábbra kell venni a dolgokat, hiszen a csinos fehér magassarkú és a homok, vagy éppen a sziklák nem feltétlenül jelentik a legjobb kombinációt. 

Vagy a hosszú uszályos ruha és a part menti szél.

Cserébe viszont kapsz egy csodálatos, relaxáló, vidám és békés helyszínt. Megéri.

Ha új élményeket keresel

Bár egy ilyen szertartás laza és nyugodt, az utazás izgalma, az új környezet mindenképpen kiránt majd a szürke, rutinnal teli hétköznapokból. Ha mellettünk döntesz, a szervezésen sem kell izgulni, de erről majd a cikk végén olvashatsz!

Ha a nyár a Te évszakod

A legtöbb magyarországi esküvő is nyáron zajlik, ami nem véletlen, hiszen ez a pörgés, a boldogság időszaka. Egy megfizethetetlenül szép tengeri háttér hatalmasat dob az élményen.

Tengerparti esküvő + golden hour = a tökéletes esküvői fényképek

A tenger akkor a leggyönyörűbb, amikor a lemenő nap fénye lágy narancsba burkol mindent. El tudsz képzelni annál szebb pillanatot, mint hogy ekkor mond ki a boldogító igent pároddal? Nem hiszem. Emellett pedig szolgálunk esküvői csomagokkal is, mellyel segítünk neked felkészülni a nagy napra, melyek közül abszolút érdemes választanod: Creative és Exclusive csomag

Miért éppen Málta?

A homokos tengerparti esküvő mellett döntő párok közül sokan választják Máltát. A mediterrán klímájú ország a tavasztól őszig tartó időszakban kiszámíthatóan kellemes klímával, barátságos mosolyokkal és fejlett idegenforgalmi háttérrel várja az idelátogatókat.

És miért érdemes itt kimondani a boldogító igent?

Kereskedelmi és hadi szempontból kedvező földrajzi helyzetének köszönhetően Málta és testvérszigete, Gozo, a történelem során rengeteg különböző kultúrának adott otthont. Találkozhatunk az arab és a keresztény világ motívumaival, építményeivel, ugyanakkor a hosszú időn tartó brit uralomnak köszönhetően nyelvi akadályaink sem lesznek, hiszen az angol itt hivatalos nyelv. 

Málta “ura” manapság a turizmus: a körülbelül fél milliós lakosú országban egy év alatt több millió turista fordul meg. Ez nem véletlen, hiszen rengeteg étterem, szórakozóhely és egy izgalmas, kulturális szempontból rendkívül változatos helyszín várja őket.

Tengerparti esküvő Máltán egy magyar csapattal

Ha Máltán szeretnéd kimondani a boldogító igent (magyarul), remekül döntöttél! Egy komplett magyar stáb várja, hogy a lehető leggyönyörűbb legyen a Te Nagy Napod. A kisebb szertartásnál említettük, hogy a szervezés gördülékenyebben, pörgősebben történik. Ez pedig ránk is igaz: akár néhány héten belül összeáll a Nagy Nap az általatok választott színvilágú dekorációval, a szervező és a szolgáltatók számára már jól ismert varázslatos környezetben, ahol nyugodtan támaszkodhattok a tapasztalataikra.

És tudod, mi a legjobb? Az utazásszervezés nehézségeit is leveszik a vállatokról, hogy tökéletes nászutatok legyen.

Zárógondolatként még egy fontos dolog Máltával kapcsolatban: itt a házasság szent dolognak számít, hiszen ez mélyen vallásos ország, ugyanakkor a progresszív gondolkodásmód is jelen van a kultúrájukban, Máltán engedélyezett a meleg házasság, 

Végszó

A tengerparti esküvőt azoknak ajánljuk, akik imádnak utazni, szeretnének igazán egyedi és különleges esküvőt, de nem szeretnének milliókat áldozni erre. Máltán minden lehetőség adott egy csodálatos szertartásra, melyben profi magyar csapatunk tud segíteni Neked.