Amit minden külföldi esküvő előtt álló párnak tudnia kellene Málta téli időjárásáról

Málta időjárását az év nagy részében szikrázó napsütés jellemzi, és igen, Málta télen is kellemes időt garantál az oda érkezőknek.

A jelenlegi állapotok miatt valószínűleg sok esküvőt el kellett halasztani, ezért egy kis információval szeretném segíteni azokat akiket vonz a tengerparti esküvő gondolata. Málta kiváló helyszíne lehet egy itthon talán rendhagyónak tűnő esküvői időpontnak.

Málta időjárása

A Földközi-tenger középső részén helyezkedik el, az éghajlata mediterrán. A nyarak forrók és szárazak, a telek pedig enyhék. 

Nyáron a hőmérséklet eléri akár a 40 Celsius fokot is. Ez az időszak, tehát július és augusztus a főszezon a turizmusban is. Ha ebben az időszakban tervezünk tengerparti esküvőt, nem csak az átlagosnál nagyobb tolongásra, de a szálláshelyek magasabb áraira is fel kell készülnünk.

Tavasszal és ősszel viszont csodálatos nyári időjárás van, a napon kellemes 25-30 Celsius fokon áll a hőmérő higanyszála. 

Az egyik legnépszerűbb máltai esküvői időszak szeptembertől-decemberig tart. 

Málta télen

Málta télen is kellemes

A tél itt még decemberben is inkább tavaszias, 20-25 Celsius fok jellemző. Az eső ritkán esik, akkor is inkább a futó záporok jellemzőek, melyek után visszatér a napsütés. Fagy még a leghidegebb időszakban sem fordul elő.

Milyen előnyei vannak a téli esküvőnek?

téli esküvő Máltán

Télen jóval kevesebb a turista, a szállás és repülőjegy árak már rendkívül kedvezőek. A sziget sokkal zöldebb, üdébb ebben az időszakban, mint nyáron.

Kiváló azon párjaink számára, akik a strandolás helyett inkább a sziget felfedezésben lelik örömüket, hiszen kiváló kiránduló időre számíthatnak. 

Az üzletek, éttermek, szálláshelyek egész évben várják az idelátogatókat. Nagy eséllyel kedvezőbben is a szállásajánlatok ebben az időszakban.

Málta időjárás október végén

Így néz ki Málta október végén

Máltán október vége és november eleje a mezőgazdaság legaktívabb időszaka, hiszen az idő ekkor kedvez leginkább a haszonnövényeknek (amik meglepő módon hasonlóak a Magyarországon is termelt termények köréhez). 

Hogy mennyire kellemes is az időjárás, azt bizonyítja, hogy 2019 október végén 7 máltai esküvőnk is volt. Szeretnél te is egy tengerparti esküvőt?

Keress fel és segítek megszervezni!

Képek a máltai télről