Tengerparti esküvő tippek, hogy a Nagy Nap tökéletes legyen

A tengerparti esküvő az egyik legromantikusabb élmény, amelyben valaha részed lehet pároddal. A tengerből sugárzó nyugalom, a szép és meghitt környezet hozzájárul ahhoz, hogy életed legmaradandóbb pillanatává váljon a Nagy Nap. Most néhány gyakorlatias tanácsot azzal kapcsolatban, hogy biztosan a lehető legjobban alakuljon minden.

A tengerparti esküvő lazább ruhát kíván meg

A kellemes, napsütéses nyári meleg hamar kellemetlenné válhat egy klasszikus stílusú ruha költeményben. A tengerparti esküvő kapcsán praktikus dolog egy kicsit egyszerűbb, jól szellőző esküvői ruhát választani. Azonban más körülményekkel is érdemes számolni, például a hosszú fehér uszály és a tengerparti homok, vagy a partmenti szél és a (díszes) menyasszonyi fátyol sem feltétlenül jelent jó kombinációt.

Az esküvői cipő kiválasztása is fontos!

Legyen szó akár homokos, akár sziklás tengerpartról, a klasszikus fehér magassarkú, pláne tűsarkú cipő nem jó választás egy ilyen helyszínre, mert megnehezíti a járást. Ráadásul a bele kerülő finom homok és tengervíz sem feltétlenül tesz neki jót. Itt a szokások helyett inkább a kényelmet és praktikumot helyezik előtérbe a választásnál.

A tengerparti esküvőt választó hölgyek gyakran választanak valamilyen hétköznapiasabb darabot, például egy lapos talpú szandált. A vőlegények gyakran elegánsabb sportos vagy hétköznapias cipőt viselnek a szertartáshoz. Az is előfordul, hogy a tengervíz miatt meg is szabadulnak a párok a lábbelijüktől.

A fehér praktikus

A tengerparti esküvő esetében a menyasszonyok egy kicsit előnyben vannak, hiszen a tradicionális esküvői ruha fehér színű. A vőlegények viszont…

Habár azon a máltai tengerparti szakaszon, ahol tartjuk a szertartásokat, a tűző napsütésen enyhít a kellemes szellő, nem érdemes sötét ruhadarabot választani, hiszen rövid idő alatt nagyon kényelmetlenné válhat. A vőlegények ruhatárát is inkább a fehér, illetve a világos színárnyalatok jellemzik.

Széltűrő frizura és smink

A tengerparti szélre nem csak a ruhadarabok kiválasztása kapcsán érdemes számolni, hanem a smink és a frizura miatt is. Kint élő magyar sminkesünk tapasztalataira bátran hagyatkozhatsz, hiszen kimondottan ilyen környezetre kifejlesztett alapanyagokkal dolgozik. A szép frizura természetesen itt is lehetőség, viszont érdemes úgy számolni, hogy a szél ne okozzon problémát a szabadon hagyott fürtökkel kapcsolatban. 

Széltűrő esküvői dekoráció és csendes helyszín

A Nagy Nap díszletének kiválasztása során is szem előtt kell tartani a praktikumot. A barokkos túldíszítettség és gazdag dekoráció egy tradicionális szertartáson jól mutathat, azonban a tengerparti esküvőre inkább az egyszerűség és a intimitás jellemző. 

Illetve a szellő.

A visszafogottabb és széltűrőbb dekoráció azonban nem válik a Nagy Nap kárára, hanem éppen ellenkezőleg, meghittebbé teszi azt! 

A helyszín kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy a körülmények se legyenek zavaróak. Hétköznap késő délután tartunk esküvőket, hogy elkerüljük a nézelődő turistákat.

Mindenki számára elérhető legyen a helyszín

A tengerparti esküvő helyszínének kiválasztásakor fontos figyelni rá, hogy a résztvevők számára egyaránt könnyen megközelíthető legyen. Mi ezt mindig szem előtt tartjuk.

Igény szerint biztosítjuk a vendégek szállítását is.

Az sem árt, ha a helyszín közelében egy kis frissítő és árnyék is található.

A ceremónia hossza

A tengerparti esküvő jó pár ponton szakít a tradíciókkal az egyedi körülmények miatt, ezért a szertartás sem feltétlenül olyan hosszú, mint például egy klasszikus templomi esküvő esetén. Ellenben a magyarországi hivatalban elhangzó néhány perces szertartásnál sokkal meghittebb, hiszen szerelmetek története is elhangzik a ceremónián.

Tengerparti esküvő Máltán

Máltán tavasztól őszig ideális az időjárás egy szertartáshoz, nyáron különösen nagy meleg van. A sziget körül jellemzően sziklás partok találhatóak, mi viszont általában Mellieha városában vagy Gozon a kis szigeten tartjuk az esküvőket, ahol egy szép hosszú homokos tengerpart várja a Nagy Napra készülő párokat. Szerencsére itt a visszafogott szél is jellemző, amely kellemessé teszi a nyári kánikulát is. Az egyik legszebb helyszínünkön található a Madonna Church, egy meghitt hangulatú kis kápolna, amely még különlegesebbé varázsolja az amúgy is lenyűgöző tengeri panorámás helyszínt.